Hoe datingsites te werk gaan

Laat je niet in de maling nemen door nepprofielen op fake websites!

Heb jij contact met iemand online? Of ben jij geïnteresseerd in iemand online? Pas dan op!!!
Er zijn honderden websites in Nederland, België en andere landen in gebruik die werken met nepprofielen. Op die sites lijkt het of je contact hebt met echte kandidaten, maar in werkelijkheid zit je te chatten met operators van het bedrijf achter deze datingsite’s.

Vaak berekenen deze websites jou geld per bericht, je kunt dan credits kopen nadat je eerst jou gratis credits hebt opgemaakt. Deze credits koop je online via die site en daar voor krijg je dan een X aantal berichten. De operators proberen je zo lang mogelijk aan de praat te houden om zoveel mogelijk geld aan de berichtjes te verdienen. Trap er dus niet in!!
De operators zelf verdienen gemiddeld tussen de € 0.09 en de € 0.15 cent per verstuurd berichtje aan de klanten. Uit eindelijk zal het nooit tot een afspraak komen, want hier zijn natuurlijk tal van smoesjes voor. Altijd is er wel iets en zo proberen ze je te overtuigen om toch nog even wat langer op de website te blijven.

Wij hebben al verschillende meldingen gehad van mensen de op deze manier al veel geld zijn kwijt geraakt!

Hoe herken je deze nep-datingsites?

* Let op of de site vermeld dat de profielen nep/fictief kunnen zijn. Dit is een signaal dat je met een nep datingsite te maken hebt.

* Er worden kosten berekend voor het versturen van berichten.

* De reacties zijn te mooi om waar te zijn.

* De berichten worden niet altijd op een zelfde manier beantwoord.

* In het eerste bericht wil de ander snel met je afspreken, maar in de reacties daarna word dit toch liever uitgesteld.

* De berichten van de ander worden zodanig opgesteld dat er vrijwel altijd een vraag komt richting jou, want dan weten ze zeker dat er wel terug gereageerd word.(dus zo blijft betalen)

* Als je de vraagt stelt of het mogelijk is om via een andere manier contact te hebben is dat niet mogelijk of zijn er weer andere smoesjes voor. Ook is het wel eens zo dat er juist niet op gereageerd word. (denk dan aan bijv. telefoon, mail o.i.d)

* Een echte ontmoeting word uit de weg gegaan.

En zo zijn er nog veel meer punten waar je op kan letten. Maar de belangrijkste blijft toch wel dat zodra je moet betalen om contact te hebben er iets totaal niet klopt.

Dus tips van ons en van verschillende gedupeerde die wij gesproken hebben:

Geef nooit geen geld uit aan datingsites!! Want je word aan het lijntje gehouden door operators en niet door de persoon waar jij denkt mee te chatten.