Hoe weet ik of een dating website veilig is?

Tegenwoordig wil iedereen veilig daten op internet. Daarom geven wij jullie enkele tips waar je op zou kunnen letten om te zien of een website wel veilig is. Een van de belangrijkste dingen hierbij is dat de website veilig met je gegevens omgaat. Hiervoor moet een website voldoen aan strenge eisen voordat dit certificaat kan worden afgegeven.

Hoe zie ik of een datingsite een certificaat heeft?

Enkel datingsites waarvan de veiligheid daadwerkelijk gewaarborgd is krijgen een certificaat. Je kunt de website bezoeken en kijken of er in de browser links naast de website url een groen slotje zichtbaar is. Dit geeft aan dat de website een SSL certificaat gebruikt en je gegevens veilig en geëncrypteerd vestuurd. Tevens geven de meest gebruikte browsers ook aan als de website niet voorzien is van dit certificaat.

Is de website https?

Wil je weten of je website wel https is dan kun je dit als volgt controleren. je kijkt of er voor de datingwebsite https in de url balk in je browser staat samen met een slotje of groen icoontje. Alleen dan voldoet de website aan het hyperText Transfer Protocol Secure, afgekort https. Dit zorgt ervoor dat de data die je verstuurd op een veilige manier uitgewisseld word. Alle site die dit voeren voldoen zij aan Transport Layer Security TLS. let hier goed op als je een datingsite bezoekt.

Wat is een SSL certificaat?

Dit certificaat zorgt ervoor dat de website die je bezoekt een veilige en geen geëncrypteerd verbinding heeft met de server van de date site. Hier is er een versleutelde verbind tussen de datingsite en de bezoeker. Dit certificaat leest je browser en geeft hiermee aan dat er een veilige verbinding is. Met deze verbinding kunnen cybercriminelen niet met je wachtwoord en persoonsgegevens er van door. Een veilig gevoel zodat je veilig kunt daten en mogelijk de liefde van je leven kunt ontmoeten.

Geeft een SSL certificaat garantie voor een vertrouwde website?

Nee! Totaal niet!

Dat een website voorzien is van een SSL certificaat wil niet zeggen dat een website ook vertrouwd is, de verbinding en de betalingen zullen versleuteld zijn maar dit wil niet zeggen dat een datingsite vertrouwd is, alsnog zitten hier meestal oplichters achter.