Oplichters actief op advertentiesites

Oplichters met nep contactadvertenties actief op meerdere online marktplaatsen.

Op online handelsplatformen als Marktplaats, Tweedehands, Marktnet, Sexjobs, en dat soort websites zijn oplichters actief. Deze proberen te profiteren van andermans behoefte aan contacten. Zij doen zich voor als iemand die op zoek is naar een vriendschap, relatie of spannende contacten zelfs tot vreemdgaan toe.¬† Via deze weg proberen ze mensen te lokken naar¬† betaalde datingsites. Slachtoffers raken op deze sites soms grote bedragen kwijt, oplopend tot duizenden euro’s.

Je kent ze vast wel de advertenties met een tekst als:

” Leuke spontane meid op zoek naar een partner” of ” Zin in een lekkere date vanavond?”

Dit zouden dus voorbeelden kunnen zijn waarmee iemand hoopt op een online liefde maar dus heel erg bedrogen uit gaat komen. Je vind ze op dit soort platformen ontzettend veel. Maar onthoud dat er iemand anders achter deze advertentie zit. Wij adviseren eigenlijk ook altijd om te checken waar je bedragen naar over zou moeten boeken. Zo kan je online meer informatie vinden en ook kijken bij onderandere KVK waar diverse bedrijven geregistreerd zijn. Zo kom je er al vaak achter dat deze sites zich inschrijven onder totaal andere catagorieen.

Hoe gaat dit nou in zijn werk?

De oplichters proberen mensen te overtuigen om zich in te schrijven bij een datingsite, daar moet je betalen voor credits om contact te houden met de desbetreffende man/vrouw. De slachtoffers hebben het idee dat ze aan het chatten zijn met de persoon die ze ontmoet hebben op het online handelsplatform maar in werkelijkheid zitten hier operators berichten terug te sturen. Als je probeert af te spreken komen ze altijd met smoesjes, ze bedenken keer op keer iets anders en altijd trap je er weer in, want je wilt ondertussen toch wel eens je droomprins of prinses ontmoeten.

Wij hebben op onze site al verschillende datingsites vermeld staan, en wij blijven door zoeken net zo lang als het nodig is om iedereen te beschermen. Iedereen werkt hard voor zijn geld en daar moet geen misbruik van gemaakt worden.

Heb jij nou ook ervaring met een site waar je opgelicht bent en wil je daar iets over kwijt? Dan vragen wij je om een bericht te sturen zodat wij ook hier actie op kunnen ondernemen.

Want zeg nou zelf, in plaatst van andere mensen kaal te plukken met mooie verhaaltjes kunnen we allemaal onze centjes wel goed gebruiken om andere leuke dingen van te doen.